משחת פרוטופיק 0.1 לפנים לטיפול בפסוריאזיס

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

15/09/2012 | 18:50 | מאת: אילת

שלום, ניתנה לי המשחה לפנים והרופאה אמרה לי שאפשרי לשים את התרופה על העפעפיים ובאיזור קטן מהמצח ובעפעפיים אני מרגישה מן תחושת שריפה, התחושה לא מעיקה אך מפריעה במקצת. רציתי לדעת אם התופעות לוואי הם לטווח ארוך והאם אני צריכה להמשיך למרוח את המשחה, או שזוהי דלקת בזקיק השערה, תודה.

אילת שלום, צריבה בעור היא תופעת לוואי נפוצה מאוד של פרוטופיק והיא אמורה לחלוף אחרי כשבוע טיפול. גם דלקת בזקיק השערה היא תופעת לוואי אופינית והיא מלווה בנפיחות ואדמומיות סביב זקיק השערה. אם הצריבה היא לא בעור העפעף אלא בעין עצמה, זה כבר בעייתי. במצב כזה הייתי ממליצה לנסות למרוח שכבה דקה במיוחד של התכשיר ואם יש עדיין צריבה בעין, לחזור לרופאה ולהתייעץ איתה. שנה טובה, ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות