תרופות נגד חרדה והשמנה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

26/08/2012 | 23:52 | מאת: חלי

אני נוטלת זה מכבר הרבה שנים תרופה בשם אפקסור וכשאין אותה בבית המרקחת אז במקומה ויאפקס המינון הוא 225 מג זרועות הידיים מאד נפוחות אצלי. נראות לא פרופורציונליות לגוף וגם בבטן ובגב שאלתי. האם תרופה זו גורמת לעלייה גדולה במשקל? האם היא גורמת לחוסר פיזור שווה של השומנים? ולעיכוב בחילוף החומרים בגוף? אם כן? מה ניתן לעשות?

חלי שלום, תרופות נגד דכאון וחרדה הן בעלות פוטנציאל להשמנה. תופעת לוואי זו פחות סבירה באפקסור ויש דווקא הרבה דיווחים על ירידה במשקל במהלך הטיפול בתרופה זו. כדי לדעת אם מדובר בתופעת לוואי של התרופה או שמדובר בגורם אחר, צריך לבדוק האם עלית במשקל רק מאז שהתחלת ליטול אותה, ואם יש מחלות רקע או טיפולים כרוניים נוספים. צריך לזכור שעם הגיל משתנה משקל ומבנה הגוף. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות