אטופן - מה אם לוקחים שבור?

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

21/08/2012 | 23:50 | מאת: אילנה

שלום! אחרי עקירת שן בינה הרופאה רשמה לי אטופן. כבר יומיים אני לוקחת את זה כל 6 שעות ושוברת לחצאים, כי ככה יותר נוח לבלוע את הכדור. עכשיו קראתי שאסור בשום פנים ואופן לשבור את הכדור! ויש עוד אלף תופעות לוואי. האם זה מסוכן שבלעתי אותו שבור?? באמת אני מרגישה כבר יומיים כאבי בטן וראש כבד. אני נורא נלחצת, נראה שאפסיק את הכדור. האם נגרם לי נזק?? אשמח אם תענו בהקדם, אני מאוד חוששת! תודה!

אילנה שלום, אטופן קיים במספר מינונים וצורות שחרור שונות של החומר הפעיל מהטבליה. לא ציינת איזה מינון את מקבלת,אך לפי תדירות הנטילה שלך אני מניחה שמדובר בתכשיר לשחרור מיידי. הסיבה שלא מומלץ לחצות או לכתוש את הכדור היא כדי להגן על דרכי העיכול ממגע ישיר עם החומר הפעיל שעלול לגרום לגירוי. מסיבה זו מומלץ להשאר זקופים כחצי שעה אחרי הבליעה ולשתות כוס מים מלאה עם הכדור. רצוי גם לצרוך אחרי אוכל . במקרה שלך,צריך להעריך מחדש את הצורך בטיפול: האם את עדיין סובלת מכאבים? ואם כן, האם אפשר לתת טיפול חלופי? דברי עם הרופאה שלך לגבי זה ואם הכאבים חזקים או לא חולפים, צריך לברר מה מקורם ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות