לקיחת פלג'יל בשליש ראשון של הריון

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

20/08/2012 | 13:46 | מאת: שחר

שלום, אני נמצאת בשבוע 9 להריוני ולאחר שסבלתי משלשולים במשך תקופה ארוכה ביצעתי בדיקת צואה שהראתה שיש לי טפיל Blastocystis hominis האם יש סיכוי שיש פגיעה בעובר? האם לקיחת תרופה פלג'יל מסוכנת בשליש ראשון של הריון?תודה רבה

20/08/2012 | 18:05 | מאת: שני כרמי

שחר שלום. שאלתך בהחלט מעוררת התלבטות. מצד אחד, הזיהום הפרזיטי יכול להיות מזיק בהריון כי עלול לגרום להתייבשות ולאנמיה על רקע חוסר ברזל. מצד שני, רוב רשויות הבריאות בעולם ממליצות לא ליטול את התרופה פלג'יל (METRONIDAZOLE) בשליש הראשון להריון, מפני שהתרופה עוברת את השליה והשפעותיה על העובר לא לגמרי ברורות. יש לקחת בחשבון שכל המחקרים הסטטיסטיים שנעשו בנשים הרות שנטלו את התרופה, לא הראו עליה משמעותית בסיכון לעובר. לסיכום- ההחלטה על נטילת התרופה צריכה להיעשות ע"י הרופא המטפל כשהוא מודע להיותך בהריון. על הרופא לשקול את האזהרות מול חיוניות הטיפול. הרבה בריאות.

מנהל פורום תרופות ורוקחות