סינטואיד והתקפי חרדה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

14/08/2012 | 00:15 | מאת: מיכל

שלום רב לפני כחודשיים וחצי עברתי להתשמש בסינטואיד. לאחר כמה שנים שהשתמשתי באלטרוקסין עברתי ליוטירוקס אך לא הרגשתי טוב עם הכדור ועברתי להתשמש בסינטואיד. הבלוטה שלי מאוזנת לפי הבדיקות האחרונות. הבעיה היא שבתקופה האחרונה אני חווה התקפי חרדה. האם ייתכן שזו תופעת לוואי של התרופה? האם כדאי לי לקחת שוב את היוטירוקס או אולי להוריד מינון של הסיטואיד? תודה מיכל

14/08/2012 | 14:58 | מאת: שני כרמי

מיכל שלום. חרדה היא תופעת לוואי מוכרת של השימוש בסינטרואיד (LEVOTHYROXINE). תופעה זו עשויה להעיד על רמות מעט גבוהות של הורמוני התריס בדם. אני מציעה להמשיך מעקב אחר רמות ההורמונים בדם ולברר עם הרופא המטפל האם יש צורך בהתאמת המינון. לא הייתי ממליצה לעבור שוב לתחליף גנרי אחר, מחשש ליציאה נוספת מאיזון. לבריאות.

מנהל פורום תרופות ורוקחות