פרדניזון

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

09/08/2012 | 17:48 | מאת: דודי

שלום רב, אני מאובחן בקרוהן זה 15 שנה. אני נוטל אימורן ופנטסה. בשנה שעברה בחודש יולי אובחנה אצלי דלקת פרקים וקיבלתי פרדיזון לתקופה של חודשיים בערך והדלקת עברה (התחלתי ב-30 מ"ג וירדתי בהדרגה). עכשיו שוב היא חזרה. שאלה - האם זה מקובל לקחת אימורן פרדניזון ביחד? תודה

09/08/2012 | 18:27 | מאת: שני כרמי

דודי שלום. מתן משולב של אימוראן ופרדניזון הוא מותר ומקובל. האימוראן משמש, בדרך כלל, לשימור נסיגה במחלה הדלקתית ולמניעת החרפה, בעוד את הפרדניזון נהוג להוסיף כאשר מופיעות התלקחויות. שים לב לשתי נקודות- 1. השימוש המשולב גורם לדיכוי משמעותי יותר של מע' החיסון וחושף אותך לזיהומים. היה זהיר, במיוחד ליד אנשים החולים במחלות מדבקות. 2. השימוש המשולב גורם לעליה בסיכון לתופעות לוואי ארוכות טווח של האימוראן ולכן מחייב מעקב רפואי. הקפד על נטילת התרופות בדיוק לפי הוראות הרופא. תרגיש טוב.

מנהל פורום תרופות ורוקחות