תופעות לוואי

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

07/08/2012 | 22:31 | מאת: אילנה

שלום, אימי בת 80 בזמן האחרון אנו רואים שאימי מאוד חלשה ,הראש נטוי מטה ומבטה 'תקוע' למעלה רק כאשר מבקשים שתשיר מבט אז המבט חוזר להתמקד,יש לציין שהיא נוטלת המון כדורים כמו ,5mg plavix75mg, synthroid, diovan 40mg,novonorm rosuvestatinהוכדור לשינה כל לילה של noctorno75 האם מכל מכלול הכדורים יש אפשרות שהמצב נגרם מכדור מסויים אודה לכם מאוד ותודה מראש המשפחה

08/08/2012 | 10:03 | מאת: שני כרמי

אילנה שלום. הייתי מציעה בחינה יותר מקיפה לבירור מצבה של אמך, עם רופא המשפחה או עם רופא המומחה לרפואה גריאטרית. חלק מהתרופות שהיא נוטלת אכן יכולות לגרום לבלבול, עייפות או חולשה. התרופה לשינה, NOCTURNO, היא ה"חשודה העיקרית" בפגיעה בערנות ובמצב ההכרה ובקשישים במיוחד, עשויות להיות לתרופות אלו השפעות משמעותיות על תפקוד מע' העצבים. האם אתם עוקבים אחר מצבה הרפואי של אמך- רמות הסוכר, לחץ הדם, איזון הורמוני בלוטת התריס? האם בדקתם מצבה הקוגנטיבי? (בגילה תיתכן ירידה בתפקוד הקוגנטיבי, ללא קשר לטיפול התרופתי...) בהחלט יש מקום לבחינת מצבה לעומק וכן לברר עם הרופא המטפל האם כל התרופות שמקבלת הכרחיות. בהצלחה ולבריאות.

מנהל פורום תרופות ורוקחות