מסוליד+סרוקסט

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

01/08/2012 | 08:52 | מאת: פנינה

שלום שני הרופא האורטופד נתן לי מרשם של כדוריי מסוליד 100 ל-10 ימים. אני לוקחת מידי יום גם סרוקסט. נאמר לי שהשילוב בין שתיי התרופות לא טוב. איך עליי להתנהג? אני לוקחת את המסוליד בבוקר מייד אחריי הארוחה. מה בנוגע לסרוקסט. יום טוב

01/08/2012 | 11:59 | מאת: שני כרמי

פנינה שלום. נטילת שתי התרופות במקביל מעלה את הסיכון לדימומים במערכת העיכול. לרוב, בשימוש קצר, הסיכון לכך נמוך. הקפידי ליטול את שתי התרופות עם/ אחרי הארוחות. את יכולה ליטול את הסרוקסט עם ארוחת הבוקר ואת המסוליד עם ארוחת הצהריים. אם את סובלת באופן רגיל מחומציות יתר בקיבה, מצרבות או מכיבים במע' העיכול, חשוב מאוד שתיטלי במקביל גם תרופה להגנה על רירית הקיבה (פמוטידין /אומפרזול וכד'). היי עירנית לסימנים של דימום ובמידה ומופיעים הפסיקי נטילת המסוליד. לבריאות.

01/08/2012 | 19:07 | מאת: פנינה

תודה על תשובתך. מה המשמעות של "לרוב, בשימוש קצר"? מכיוון שלפניי המסוליד קיבלתי כדורים בשם קספו ל-10 שלא עזרו, ולפניי אטופן 600. תודה

מנהל פורום תרופות ורוקחות