פרדקסה או קסרלטו?

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

23/06/2012 | 17:33 | מאת: מיכאל

אני בן 84. הותקן בי פילטר/מטרייה סוג OPTEASE שא-אפשר לשלוף לכן עלי ליטול מדללי דם במשך שארית חיי. לא סובל את הקומדין.עכשיו הופיעו 2 תרופות חדשות בשוק: פרדקסה וקסרלטו.מה ההבדל ביניהן? למה קופ"ח מעדיפה את הקסרלטו על הפרדקסה, למרות מחירה הכפול?

23/06/2012 | 23:02 | מאת: שני כרמי

מיכאל שלום. שתי התרופות הן נוגדות קרישה, אך כל אחת פועלת במנגנון שונה. הסיבה להעדפת תרופה אחת על פני השניה לא נוגעת למחירה או למנגנון הפעולה שלה, אלא לניסיון טיפולי. שתי התרופות לא מותוות באופן רשמי לטיפול במצבך הרפואי, אך עם קסרלטו יש ניסיון קליני מוכח במניעת תסחיפים ריאתיים. לבריאות.

מנהל פורום תרופות ורוקחות