פוזיד

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

13/06/2012 | 14:30 | מאת: מירי

אבי מקבל כדור פוזיד 40 מ"ג אחת ליומיים(עקב בצקת בריאות ולחץ דם גבוה). היות והוא מרגיש חולשה רבה הרופא נתן הוראה להפסיק לחלוטין את הכדור . רציתי לשאול האם מותר להפסיק את הטיפןל באופן דרסטי או שצריך להפסיקו בהדרגה? והאם אין צורך לתת משתן אחר כדינ שלא תהיה עליה בלחץ הדם? תודה רבה!

13/06/2012 | 18:33 | מאת: שני כרמי

מירי שלום. ככל שמצאתי בספרות המקצועית, לא קיימת דרישה להפסקה הדרגתית של נטילת פוזיד. ניתן להפסיק באופן חד, וודאי אם ניטל רק פעם ביומיים. לא רשמת אם אביך נוטל תרופות נוספות לטיפול בלחץ הדם. בכל מקרה, רצוי לעקוב אחר לחץ הדם שלו, בשבועות שעוקבים להפסקת נטילת פוזיד. בהתאם למעקב לחץ הדם, יוכל הרופא להעריך את הצורך בטיפול תרופתי חלופי. לבריאות.

מנהל פורום תרופות ורוקחות