הרפס זוסטר, תרופות והנקה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

01/06/2012 | 23:41 | מאת: יפית

שלום רב, אובחנתי כלוקה בהרפס זוסטר, עם שלפוחיות אופייניות לרוחב הגב והבטן. כשקיבלתי מרשם לזובירקס היו לי שלפוחיות כבר מספר ימים. בעלון התרופה היה כתוב (קיבלתי כדורים ומשחה) שאם עברו 24 שעות מהופעת השלפוחיות התרופה אינה יעילה ואין לקחת אותה. הרופאה לא ידעה להגיד לי אם מותר לקחת את התרופה תו"כ הנקה (מדובר ב-5 כדורים ביום למשך שבוע). לאור כל אלה לא לקחתי את התרופה אלא רק מרחתי המשחה. בינתיים אני רואה שנוספות לי עוד שלפוחיות. אני מסתדרת בינתיים עם הכאב (לוקחת אופטלגין), השאלה אם אי לקיחת התרופות מזיקה. האם יש לי מה לקחת אותן עכשיו? (עבר שבוע מהופעת השלפוחית הראשונה וכל יום צצות כשתיים חדשות) האם מותר יחד עם הנקה? תודה.

02/06/2012 | 21:12 | מאת: שני כרמי

יפית שלום. להבנתי, האזהרה מפני השימוש בזובירקס לאחר שחלפו 24 שעות מהופעת השלפוחיות, מתייחסת רק למקרים שמדובר בטיפול באבעבועות רוח. אמנם, נבדק ונמצא שהשימוש בזובירקס לטיפול בהרפס זוסטר יעיל יותר ככל שמקדימים בו, אך גם שימוש בשלבים מתקדמים יותר של המחלה מקובל, גם כדי להפחית מעוצמת הכאב וגם כדי למנוע פגיעה עצבית ארוכת טווח של הזיהום הוירלי. אנא, התייעצי עם הרופאה שרשמה לך את התרופה, אם להתחיל את הטיפול כעת. בכל מקרה, השימוש בזובירקס בזמן הנקה מותר. החלמה מהירה.

02/06/2012 | 21:25 | מאת: יפית

מנהל פורום תרופות ורוקחות