קרוהן סטרואידים ותוספי מזון ויטמינים ומינרלים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

01/06/2012 | 09:20 | מאת: שלמה

היי שני בעקבות התקף קרוהן ושימוש בסטרואידים במינוו של 30 מ"ג ליום תזונה לקויה ללא פירות ירקות ודברים מזינים אחרים עולה השאלה האם שימוש בתוספי מזון שונים יכולה להוות בעיה עם שימוש בסטרואידים .תודה

01/06/2012 | 11:02 | מאת: שני כרמי

שלמה שלום. לגבי ההתנגשות בין הסטרואידים לבין תוספי התזונה, צריך לבדוק באופן פרטני- באילו סטרואידים מדובר ובאילו תוספי תזונה? באופן עקרוני, נשאלת השאלה האם בכלל תהיה ספיגה של ויטמינים/מינרלים רכיבי תזונה אחרים, ממערכת העיכול, בזמן התקף של קרוהן... כאשר המעי נמצא במצב דלקתי והרירית נפגעת, ספק אם תהיה ספיגה והאם יש טעם בנטילת תוספים. אני מציעה להתייעץ בנידון עם רופא מומחה. תרגיש טוב.

מנהל פורום תרופות ורוקחות