לקיחת מוקסיוויט פורטה במצב של גסטריטיס רדומה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

30/05/2012 | 15:01 | מאת: נועה

לרוקחת שלום רב לפני שלושה ימים התחלתי טיפול במוקסיוויט פורטה, זאת במהלך ברונכיטיס. רופאת המשפחה שלי טענה שיש לי צפצופים בריאות (בדקה בסטטוסקופ). אני כבר 10 שנים לא לקחתי אנטביוטיקה לטיפול בהתקררויות. אלא עברתי אותן עם צמחי מרפא. כעת, הרופאה הלחיצה אותי עם ה "צפצופים בריאות" אז נכנעתי לה. לקחתי 6 כמוסות. השפתיים מתחילות "לבעור", וכן יש לי כאבים ברום הבטן. האם יש אנטביוטיקה יותר עדינה, שלא גורמת להתקפי גסטריטיס כאלה. כי במצב הזה לא אוכל להמשיך את המוקסיויט. אני פשוט נגמרת. הרופאה שלי כעת בחו"ל ואין את מי לשאול. אודה לתשובתך נועה

30/05/2012 | 15:30 | מאת: שני כרמי

נועה שלום. אין דבר כזה- "אנטיביוטיקה עדינה". התגובה של כל חולה לאנטיביוטיקה היא אישית ולא ניתנת לחיזוי. אם את חשה שהאנטיביוטיקה גורמת לך לתופעות לוואי בלתי נסבלות או מטרידות, תצטרכי לראות רופא כדי לבדוק את עניין המשך השימוש בה. אם הרופאה שלך לא זמינה, תצטרכי להיבדק ע"י רופא אחר. רק רופא יכול להורות לך על הפסקת הטיפול התרופתי או על שינויו. תרגישי טוב.

מנהל פורום תרופות ורוקחות