אלטרוקסין

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

11/10/2011 | 03:55 | מאת: ענת

שלום, בעקבות שינוי פורמולת האלטרוקסין התחלתי לסבול מתופעות לוואי כמו: עייפות נדודי שינה, כאבי שרירים וחזה, מחזור לא סדיר, אלרגיה-התעטשויות לאורך כל היום בלי הפסקה, נשירת שיער, תחושת צריבה ובעירה בעיניים, גלי חום והזעה מוגברת, כאבי בטן, בכי, קושי בזכרון. 1. ברצוני לדעת איפה ניתן לבדוק התאמת החומרים הבלתי פעילים הללו שמשפיעים וגורמים לי לכל תופעות הלוואי הללו? 2. האם מרכז ההרעלות יכולים לבדוק את מצב השפעת החומרים הללו עליי? 3. האם מרכז לאלרגיה יכול לבדוק את החומרים הללו עם השפעתם עליי? 4. מה ידוע לך על החומרים הבלתי פעילים והשפעתם על הגוף? 5. כמה זמן עד שמתפוגגת השפעת הכדור ובהתאם גם תופעות הלוואי פוסקות? מציינת את החומרים הבלתי פעילים: microcrystalline cellulose (in titurate) microcrystalline cellulose pregelatinised starch talc silica colloidal anhydrous magnesium stearate אבקש התייחסות לכל השאלות המפורטות. תודה

11/10/2011 | 09:17 | מאת: GB,

לציין שכרגע אני בלי הכדור וחלק מתופעות הלוואי פסקו.

11/10/2011 | 12:00 | מאת: שני כרמי

ענת שלום. החומרים שהתייחסת אליהם הם החומרים הבלתי-פעילים של הטבליה שנועדו למלא אותה, לייצב אותה ולאפשר את ספיגת החומר הפעיל בגוף. לרוב, חומרים אלו לא גורמים לתופעות לוואי לבד מתגובות אלרגיות. את התגובות האלרגיות קשה לצפות. הן עשויות להשתנות מאדם לאדם. לרוב גם, משתדלים יצרני התרופות להשתמש בחומרי מילוי שהם מוכרים כבטיחותיים ולא מזיקים. כל אדם עלול לפתח תגובה אלרגית לכל חומר ולא בטוח שהתופעות שחווית קשורות כלל לחומרים הבלתי-פעילים בפורמולה החדשה של אלטרוקסין. יתכן, אם כי לא וודאי, שהשינוי בפורמולציה השפיע על מידת הספיגה של התרופה בגוף. במידה והספיגה אכן השתנתה, אפשרי שהתופעות שחווית הן תוצאה של שינוי רמות הורמוני התירואיד בגופך. רצוי שתבצעי בדיקות דם. בכל מקרה, כל שינוי בטיפול התרופתי צריך להיעשות בליווי הרופא המטפל.

11/10/2011 | 15:46 | מאת: ענת

תודה שני לתשובתך, ביצעתי את בדיקת ה- TSH ו-T3 ו- T4 FREE ויצא שאני מאוזנת. כבר 4 ימים שאני בלי כדור כלל ומרגישה שחלק מתופעות הלוואי אם כי לא כולם עבר. אז איך את מסבירה את זה? מה משך השפעת הכדור על הגוף? אודה להתייחסות מהירה

מנהל פורום תרופות ורוקחות