האם קיימת התנגשות בין פרדניזון לרמוטיב

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

16/05/2012 | 12:06 | מאת: שירה

שלום שני, אני מטופלת לשבוע (חלפו שלושה ימים עד כה לטיפול) בפרדניזון 40 מ"ג לטיפול בהתקף של אריתמה נודוזום. לאחר שבוע הטיפול ב-40 מ"ג תהיה ירידה הדרגתית במינון לאורך שלושה עד ארבעה ימים נוספים. בעבר טופלתי בשל לחץ נפשי, ברמוטיב הגעתי עד 750 מ"ג, ולתקופה מסויימת הפסקתי כי הורגשה הטבה במצבי הנפשי. כרגע אני נמצאת בתקופת לחץ שוב, לכן אני שוקלת לחזור שוב לטיפול ברמוטיב, כמובן שהמינון יעלה בהדרגה מ-250 מ"ג עד לפי הצורך. לכן רציתי לשאול, האם תהיה תגובה בין תרופתית עם השניים, או שניתן ליטול אותם יחד, מבלי לחכות לסיום הטיפול בפרדניזון? תודה..

16/05/2012 | 21:26 | מאת: שני כרמי

שירה שלום. בספרות המקצועית לא מדווחות התנגשויות בין פרדניזון לבין רמוטיב (היפריקום) אצל מטופלים שקיבלו את שתי התרופות במקביל וכן, מחקרים שנעשו לא מצאו השפעה של נטילת היפריקום על הטיפול בפרדניזון. עם זאת, אם באפשרותך, הייתי ממליצה להמתין עם תחילת הטיפול ברמוטיב לאחר סיום הטיפול בפרדניזון, משתי סיבות: 1. שתי התרופות גורמות לתופעות לוואי במע' העיכול ויחדיו התופעות עשויות להחמיר. 2. ישנה אזהרה כללית לגבי נטילת היפריקום עם תרופות המשפיעות על מע' החיסון. תרגישי טוב.

16/05/2012 | 21:34 | מאת: שירה

מנהל פורום תרופות ורוקחות