שימוש בתרופת Fosavance

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

07/05/2012 | 16:01 | מאת: שוש

שלום רב, לפני שלושה ימים לקחתי כדור Fosavance כדור שניתן לי לצורך חיזוק העצמות. לאחר שלושה ימים הרגשתי כאב ברום הבטן באזור שמתחת לחזה. הכאב מגיע בגלים וההרגשה היא כאילו מכניסים הרבה אויר בפעם אחת. הכאב חזק עד כדי כך שכולי מתקפלת. (בבית חולים שללו בעיית לב) אחת מתופעות הלוואי של התרופה היא כאבי בטן ודלקת בוושט או היצרות של הוושט. האם יתכן שזו תופעות לוואי מהתרופה. האם יתכן שזה בא לידי ביטוי 3 ימים לאחר לקיחת התרופה? אשמח להתייחסותכם. תודה.

07/05/2012 | 18:22 | מאת: שני כרמי

שוש שלום. יתכן והכאבים שאת סובלת מקורם בתרופה. אכן, הסבירות לכך אחרי מתן של מנה אחת בלבד, היא נמוכה אך קיימת. הסבירות עולה אם קיימת אצלך פגיעה כלשהי ברירית הקיבה או הושט, אולי אף פגיעה שלא היית מודעת לקיומה. אני מציעה שתתייעצי עם הרופא שרשם לך את ה-FOSAVANCE, לגבי המשך השימוש בתרופה. אני ממליצה גם על בירור גסטרואנטרולוגי. תרגישי טוב.

מנהל פורום תרופות ורוקחות