בטנזול

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

07/05/2012 | 12:38 | מאת: יהב

שלום, בני קיבל מרשם לבטנזול במטרה להוריד נפיחות קלה בפנים כתוצאה מפריחה קשה, ככל הנראה צמח ארסי. שאלתי, האם ניתן לוותר על מתן התרופה, בגלל הסטרואידים, ולהמשיך רק במריחת המשחה שניתנה ע"י הרופא? מה תופעות הלוואי של בטנזול?

07/05/2012 | 15:20 | מאת: שני כרמי

יהב שלום. כפי הנראה, הרופא שרשם לבנך את התרופה בטנסול, סבר שהיא חיונית לטיפול במצבו. אם אתה מתלבט לגבי חיוניות הטיפול- אנא, התייעץ עם הרופא עצמו. בדרך-כלל, הטיפול במצבים אלרגיים, כמו זה שתיארת, הוא קצר טווח, למספר ימים בודדים ולכן אין סיבה לחשש ממשי מתופעות לוואי משמעותיות של הסטרואידים. תופעות הלוואי המטרידות של סטרואידים כרוכות בשימוש ממושך. בטווח טיפול קצר, התופעות שעשויות להופיע הן- תיאבון מוגבר, חוסר מנוחה וקשיי הרדמות. החלמה מהירה.

מנהל פורום תרופות ורוקחות