אלרגיה באביב

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

27/04/2012 | 14:32 | מאת: שני

אני סובלת מאלרגיה בתקופת האביב, כל הזמן צריכה לקנח את האף... רציתי תרופה שתוכל להקל עלי ובבית המרקחת הביאו לי את ויברוסיל, אבל בדף המצורף כתוב שהוא מיועד להקלה בגודש באף כתוצאה מסינוסיטיס. האם כדאי להשתמש?

27/04/2012 | 17:35 | מאת: שני כרמי

שלום. תרסיס ויברוסיל מיועד להקלה זמנית של גודש באף. התרופה מכילה גם רכיב אנטי-אלרגי (DIMETHINDENE) ולכן יכולה לספק גם הקלה זמנית על גודש באף ממקור אלרגי. חשוב לציין- התרופה ויברוסיל מיועדת לשימוש קצר (עד 3-5 ימים ברצף). בשימוש ממושך עלולה לגרום לנזק לרירית האף. יש לכך חשיבות בצינון אלרגי שהוא לרוב ממושך וסביר שלא יוטב באופן משמעותי בשימוש כה קצר. אני מציעה לבקר אצל רופא ולקבל טיפול תרופתי מתאים, שיכול היות גם יותר ממושך. בינתיים, יכולה לנסות גם שימוש בתרופות אנטי-אלרגיות הנמכרות ללא מרשם רופא, כגון- לורטדין וצטיריזין. תרגישי טוב.

מנהל פורום תרופות ורוקחות