עצירות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

26/03/2012 | 14:11 | מאת: זאב

האם לאוגמנטין 875 תופעה של עצירות קשה? אני מקבל זאת בשל דלקת דרכי כבר יום רביעי לנטילת התרופה. מה יכול להקל על עצירות זו?

26/03/2012 | 21:48 | מאת: שני כרמי

זאב שלום. עצירות אינה תופעת לוואי מדווחת של אוגמנטין. עם זאת, לעתים יתכנו תופעות נדירות יותר שאינן צפויות. לטיפול מיידי בעצירות, ניתן לטפל באמצעות נרות גליצרין. להקלה על היציאות במהלך כל הטיפול האנטיביוטי, ניתן לצרוך סיבים תזונתיים, דוגמת- נורמלקס, פגלקס או בנפייבר. יש להרחיק נטילת הסיבים, 3 שעות לפחות מנטילת האנטיביוטיקה. חשוב גם להרבות בשתיה. בנוסף, לשיפור העיכול, מומלץ ליטול גם תוסף המכיל פרוביוטיקה וגם אותו יש להרחיק מנטילת האנטיביוטיקה. לבריאות.

מנהל פורום תרופות ורוקחות