תוספים לספורטאים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

23/03/2012 | 07:07 | מאת: טל מרום

שני שלום, האם לדעתך, ברזל עדין יסייע בהעלאת רמת הברזל בגוף, אם יש לי טלסמיה מינור? אני מעוניינת לקחת Q10 + מגנזיום ציטראט. אני מתאמנת 5-6 פעמים בשבוע, אימונים מאומצים לטריאתלון. האם צריך לקחת את התוספים הנ"ל בכל יום, באופן קבוע. או שאת המגנזיום רק אחרי/לפני אימונים קשים במיוחד? האם לפני או אחרי אוכל/אימון? תודה על תשובתך טל

23/03/2012 | 10:28 | מאת: שני כרמי

טל שלום. נטילת תוספי ברזל באנשים הסובלים מתלסמיה מינור, חייבת להיעשות בהמלצת רופא המכיר את מצב האנמיה. תלסמיה עלולה לגרום לעודפי ברזל בגוף, שעשויים להיות מסוכנים. לכן, אנא, התייעצי עם רופא העוקב אחר מצב התלסמיה אצלך, לפני שתיטלי תוסף ברזל כלשהו. לגבי מגנזיום- יש בהחלט מקום לנטילה יומיומית, ברמת הפעילות שאת מבצעת. קחי טבליה אחת ביום של מגנזיום ציטרט, אחרי הארוחה. נטילה לפני אימון יכולה לסייע באיזון רמות החומצה הלקטית במאמץ. אם תתחילי בנטילת ברזל, אנא, הרחיקי בין השניים, כדי שלא יפגעו זה בספיגתו של זה. לגבי קו-אנזים Q10- קחי אחרי הארוחה. לא בשעות הערב, כי עשוי להיות מעורר. בהצלחה.

25/03/2012 | 08:06 | מאת: טל מרום

מודה לך מאוד על התשובה המפורטת. במידה וארצה לקחת מגנזיום לפני אימון כפי שהמלצת, האם ארוחה מאוד קטנה תספיק ? (בכל זאת לפני אימון- 2 תמרים או פרוסה דקה עם דבש/ריבה)

מנהל פורום תרופות ורוקחות