אבץ מגנזיום סידן

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

12/03/2012 | 19:25 | מאת: רחל

האם הם עושים עצירות מתי לקחת אותם. את האבץ אמרו לקחת שעה לפני האוכל את המגנזיום עם האוכל ואת הסידן בנפרד . הייתי רוצה לעשות סדר אבקש את המלצתך בענין כדי שלא יעשו עצירות

12/03/2012 | 21:48 | מאת: שני כרמי

רחל שלום. מידת הספיגה של המינרלים, השפעת מזון על הספיגה ותופעות הלוואי נגזרות בעיקר מסוג הקשירה הכימית, בה קשורים המינרלים בתוספים. העדיפי סידן ומגנזיום מסוג ציטראט ואבץ פיקולינאט שהם פחות בעייתיים מבחינות אלו. באופן עקרוני, את יכולה ליטול את שלושת סוגי המינרלים עם הארוחות. לא רשמת אם את נוטלת תרופות באופן קבוע וגם לכך ישנה חשיבות. לגבי העצירות- זו תופעת לוואי מוכרת ושכיחה של נטילת תוספי סידן. תופעה זו פוחתת, לרוב, כשנוטלים סידן ציטראט. לבריאות.

12/03/2012 | 22:13 | מאת: רחל

תודה על תשובתך המהירה אני לוקחת תרופות ללחץ דם וכולסטרול כמו כן ארט 50 ולאחרונה התחלתי לקחת אבץ אבצניק שהרופאת עור נתנה לי לתקופה של חודשיים 200 מ"ג אני לוקחת את האבץ מידי כמה שנים אבל לאחרונה זה עשה לי בעיות

מנהל פורום תרופות ורוקחות