קרניטין לחולה דיאליזה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

02/10/2011 | 12:36 | מאת: מ.כ.

שלום, אבי בן 78, מטופל בהמודיאליזה מזה כ-5 שנים. לאחרונה חלה הידרדרות כללית במצבו הגופני, הוא סובל מחולשת שרירים ברגליים, מרגיש שהן אינן נושאות אותו, קושי בהליכה והתכווצויות חמורות בסיום הדיאליזה. ל"ד אינו יציב וקשה לאזנו מאז שהתחיל בביצוע הדיאליזה. בד' EMG שבוצעה לאחרונה תקינה. נודע לי על אפשרות לטיפול בסירופ קרניטין שיכול להועיל. מה ידוע לך על כך? האם הטיפול דרך הוריד סמין בארץ? תודה מראש.

02/10/2011 | 15:22 | מאת: שני כרמי

שלום. הטיפול בקרניטין (LEVOCARNITINE), במתן דרך הוריד, לטיפול בחסר קרניטין בחולים שעוברים המודיאליזה, נחשב יעיל. הטיפול אמור להקל, בין היתר, על הפגיעה בשרירים הנגרמת מחסר קרניטין. אולם, עד כמה שהצלחתי לברר, קרניטין בצורת תמיסה להזרקה תוך-ורידית, לא נמכרת בארץ.

מנהל פורום תרופות ורוקחות