דף מידע על פוסלן

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

04/03/2012 | 18:46 | מאת: שירה

שלום רב, אני סובלת מכבד שומני ומעליה של אנזימי כבד למעלה משנה. במעקב גסטרו. כמו כן הנני סובלת מאוסטופרוזיס ואמורה לקחת אקטונל אחד בחודש. בעלון ופעות הלוואי מצויין כי יכולה להיות פגיעה בכבד. אמנם, נכון שזה יכול להיות נדיר, ו/או לעיתים נדירות, אך מכיוון שיש לי כבר עליה באנזימי כבד איני רוצה להיות בחרדה קבועה שמא, יגרם לי נזק נוסף. ושלכן, שאלתי היא האם גם בעלון התרופה של פוסלן יש תופעות לוואי שמכוונות לכבד? איני מוצאת באינטרנט את העלון של התרופה פוסלן. אם תוכלי לאמר לי האם יש לה תופעות לוואי המשפיעות על הכבד? כמו כן האם יש פוסלן אחד בחודש? או רק אחד בשבוע? אני סובלת גם מכאבים במפרק הלסת ומכאב בוושט ואני יודעת שתרופה זו יכולה להזיק, האם יש לידיעתך תרופה לאוסטפרוזיס שיש בה מיעוט של תופעות לוואי? ואיזו היא? תודה מראש.

04/03/2012 | 22:08 | מאת: שני כרמי

שירה שלום. ראשית, אני מצרפת לך את הקישורים לעלונים של פוסאלאן: http://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/Trufot/ShowAlon.asp?tmpPath=/units/pharmacy/trufot/alonim/2049.pdf http://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/Trufot/ShowAlon.asp?tmpPath=/units/pharmacy/trufot/alonim/2051.pdf לשתי התרופות - אקטונל ופוסאלאן לא צפויה השפעה משמעותית על תפקוד הכבד וגם אנשים בעל תפקוד כבדי ירוד, יכולים להשתמש בהן. התרופה פוסאלאן קיימת רק בצורות מינון יומית ושבועית. הרקע הרפואי הנוסף שלך (כאבים במפרק הלסת וכאב בוושט), יותר מטריד בהקשר של תרופות אלו, לעומת הרקע הכבדי. בהקשר זה עלייך לדון עם רופא מומחה למחלות עצם, להתאמת התרופה המיטבית עבורך. לבריאות.

מנהל פורום תרופות ורוקחות