גלוקומה והריון

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

01/03/2012 | 17:04 | מאת: לימי

שלום הריון טרי , לוקחת קוסופט פעמיים ביום, טרווטן פעם ביום, וברימונידין, כרגע לחץ תוך עיני 14 בכל עיין מאוזן בגלל הטיפות מה עלי לעשות הרופא מקבל רק ביום שני ואני לחותה האם להפסיק את הטיפות ,או להמשיך ? האם יש סיכון לעובר ?

01/03/2012 | 21:50 | מאת: שני כרמי

לימי שלום. לגבי טרבתן- יש הוראה מפורשת לא להשתמש בזמן ההריון. אני ממליצה שתפסיקי את השימוש בה, לפחות עד שאת נפגשת עם רופא העיניים. לגבי קוסופט וברימונידין- לא אסורות בהריון, אך ההחלטה על השימוש צריכה להיעשות ע"י הרופא המטפל, בהתאם לצורך הרפואי. בינתיים, המשיכי כרגיל. בכל מקרה- רצוי שתיידעי את רופא העיניים בהקדם, אודות ההריון ותתייעצי עמו לגבי המשך הטיפול. לבריאות.

מנהל פורום תרופות ורוקחות