עצירות בעקבות כדורי ברזל

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

01/03/2012 | 13:30 | מאת: חן

שלום. אני בת 22 ולוקחת ראוקטן 40 מ"ג ליום. כמו כן היות ואני סובלת מבעיה חמורה של נשירת שיער ועייפות, עשיתי בדיקות דם, הברזל שלי באמת היה נמוך והרופא אמר לי לקחת 2 כדורים ביום של פולקס 400. התחלתי לקחת בערך כשבוע- שבועיים (לא תמיד בהתמדה, לקחתי לפעמיים רק כדור אחד), והם עשו לי תופעות לוואי מדאיגות. מערכת עיכול שלי הייתה מהירה מאד לפני זה, אני רגילה ל"יציאות" פעמיים ביום לפחות, ופתאום, סבלתי מעצירות מוגזמת. עם זאת, כמעט וכבר לא נשר לי שיער, אך העייפות בכלל לא נעלמה. מה שמאד מטריד- כי אני סטודנטית ואני לא מצליחה ללמוד מרוב עייפות. לפני ימיים הפסקתי עם כדורי הברזל, כי לא היה נראה לי הגיוני לא להיות בשירותים במשך כמעט שבוע, והיום היו לי יציאות אבל עם עצירות מאד חזקה ברמה כזאתי שדיממתי אחר כך. אני יודעת שיש המון כדורי ברזל, האם את יכולה להמליץ לי על כדורי ברזל אחרים שלא ישבשו לי את מערכת העיכול?

01/03/2012 | 15:55 | מאת: שני כרמי

חן שלום. 1. נשירת שיער יכולה להיות גם תופעת לוואי של השימוש ברואקוטן. 2. לוקח הרבה זמן (חודשים) עד שמאגרי הברזל מתחדשים ולכן, אם העייפות אצלך נגרמה גם בגלל אנמיה מחוסר ברזל, יעבור עוד זמן עד לשיפור במצב. 3. קחי בחשבון שכל עוד את מטופלת ברואקוטן, מערכת העיכול רגישה יותר ועשויה להגיב בצורה קיצונית יותר לתכשירים כמו ברזל. 4. נסי ליטול ברזל מסוג פריפול של כצט, או ברזל רך של אלטמן, ברזל עדין של סולגאר, או ברזל קומפלקס של סופהרב- כולם עדינים יותר למע' העיכול. בכל מקרה, קחי את הברזל אחרי האוכל. בהצלחה.

01/03/2012 | 21:40 | מאת: חן

היי תודה רבה לך התגובה. הנשירת שיער הייתה לי הרבה לפני הראוקטן מה בנוגע לאקטיפירין האם את ממליצה?

מנהל פורום תרופות ורוקחות