קלופידוגרל

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

24/02/2012 | 18:27 | מאת: אילנה

בת 65. ברקע: ל"ד גבוה שהיה מאוזן תרופתית 14 שנה בעזרת קרדילוק/קונקור, כולסטרול גבוה מאוזן היטב ע"י סימבקור. לאחרונה התחלתי לקחת קלופידרוגל 0.75 מ"ג אחת ביום, בעקבות ממצאי MRI מוח שהצביעו על מוקדים איסכמיים מפושטים. . השבוע מדדתי ל"ד במכשיר הביתי הקבוע, ולתדהמתי הסיסטולי היה די גבוה ב-2 מדידות עוקבות וגם מספר ימים לאחר מכן – 150/75, 148/72, 150/78. שאלותי: 1. האם יתכן שהקלופידרוגל אשם בכך קצת? אם הדם זורם יותר טוב, נגיד אפילו בשצף קצף, זו אולי יכולה להיות עילה לעלייה בל"ד? 2. אם אמנם כך, האם אוכל לקחת יום כן יום לא, כפי שבזמנו הומלץ לי על מיקרופירין 0.75 מ"ג (הפסקתי בגלל ריפלוקס)? 3. לחלופין, אם אחזור למיקרופירין – האם עשוי להיטיב באותה מידה או כמעט באותה מידה? מתנצלת על ריבוי השאלות, אבל עד שאראה את רופא המשפחה שלי אני רוצה להיות בטוחה שאני נוקטת צעדים נכונים.

25/02/2012 | 18:33 | מאת: שני כרמי

אילנה שלום. 1. השימוש בקלופידוגרל לא אמור להעלות את לחץ הדם. קלופידוגרל לא גורם לקצב זרימת הדם לעלות, אלא רק מונע יצירת קרישי דם. 2. אל לך לבצע שינויים בטיפול התרופתי ללא התייעצות מקדימה עם הרופא המטפל שלך. משטר המינון המומלץ של קלופידוגרל, הוא של נטילה יומיומית ואין לרדת ממנו. 3. שוב, לא ממליצה על שינוי הטיפול התרופתי ללא התייעצות עם הרופא וודאי לא לחזור לתרופה שגרמה לך תופעות לוואי. לגבי יעילות קלופידוגרל לעומת אספירין- המחקרים שבדקו זאת אינם אחידים בתוצאותיהם, אך כפי הנראה, לקלופידוגרל עדיפות מסוימת במניעת אירועים איסכמיים. אני ממליצה לבצע מעקב (ברישום) אחר לחץ הדם ולגשת עם תוצאותיו לרופא המשפחה. לבריאות.

25/02/2012 | 18:51 | מאת: אילנה

מנהל פורום תרופות ורוקחות