שאלה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

21/02/2012 | 11:03 | מאת: הדס

רציתי לשאול אם כל סוגי גלולות מתאימים להסדרת מחזור אצל אישה? ואם לא מה מתאים יותר מה פחות?

21/02/2012 | 12:01 | מאת: שני כרמי

הדס שלום. גלולות למניעת הריון נועדו למניעת הריון, אך יכולות לשמש למטרות נוספות, לפי הצורך. בחירת סוג הגלולות תיעשה ע"י רופא/ת הנשים, לפי גילה של האישה, מצבה הרפואי, אורח חייה ומאפייניה ההורמונליים. אם מטרת הטיפול היא הסדרה הורמונלית ולא מניעת הריון, יתכן ותיבחר תרופה הורמונלית שאינה גלולה מניעת הריון. באופן עקרוני, כל סוגי הגלולות, בנטילה סדירה, יסייעו בהסדרת המחזור החודשי. בהצלחה.

מנהל פורום תרופות ורוקחות