אלטרוקסין וEuthyrox

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

20/02/2012 | 22:58 | מאת: ליאת

לאחר בדיקות דם שעשיתי והימצאות תסמינים (אי ירידה במשקל וזאת משום שאני בשנה האחרונה נמצאת בשומרי משקל) התגלה כי יש לי תת פעילות בבלוטת התריס, (TSH-6.5, T3 FREE-4.9, T4 FREE-16), בהתייעצות עם רופאת המשפחה לפני כשלושה שבועות הוחלט שאתחיל אלטרוקסין 50 מק"ג יום כן יום לא, אני נוטלת את התרופה בשעות הצהריים (בעצת הרופאה, כמובן על בטן ריקה) מאז אינני מרגישה הקלה ואני מרגישה כי יש לי נפיחות בבטן ובירכיים ובישבן וגזים גוברים. לאחר 10 ימים רופאת המשפחה החליטה להחליף את האלטרוקסין ל-Euthyrox אך עדיין לאחר כשבוע אני מרגישה כי הנפיחות והגזים לא פחתו. ברצוני לדעת תוך כמה זמן מתחילה ההשפעה של התרופה? ז"א תוך כמה זמן אתחיל להרגיש שינויים וירידה במשקל? כמו כן אבקש לדעת האם גזים, התכווציות בבטן ונפיחות הם תסמינים של תת פעילות של בלוטת התריס או של התרופה? תודה מראש, ליאת

21/02/2012 | 10:08 | מאת: שני כרמי

ליאת שלום. משך הזמן שעובר מתחילת הטיפול התרופתי ועד שמושג איזון הורמונלי, הוא שונה ממטופל למטופל, אך ברוב המקרים יעברו כ- 6-8 שבועות עד להשגת איזון ראשוני. כלומר, במקרה שלך, עוד מוקדם מעט לצפות לשינוי משמעותי במצב בריאותך. לגבי ירידה במשקל- במינון טיפולי מתאים, התרופה לא אמורה לגרום לירידה משמעותית במשקל. התכווצויות בבטן הן תופעות לוואי מוכרות של levothyroxine, אך הגזים והנפיחות הן תופעות מוכרות פחות. יתכן ואת פשוט רגישה לאחד הרכיבים בתרופה. עצירות ונפיחות בגפיים הן מתסמיני תת-פעילות בלוטת התריס ואמורות להשתפר עם התייצבות הרמות ההורמונליות בגופך. נדרשת ממך סבלנות עד שתתקבל מלוא השפעת התרופה, כמו-כן, יתכן וידרשו התאמות של המינון הטיפולי עד להשגת ההשפעה המיטבית. בינתיים, אם תופעות הלוואי מאוד מטרידות- אנא, יידעי את הרופאה. לבריאות.

22/02/2012 | 08:52 | מאת: ליאת

שני שלום, תודה על התגובה המהירה, הנני מרגישה די הקלה בהתכווצויות אבל אני מרגישה השמנה ונפיחות בעיקר בבטן ובירכיים וזאת על אף שהנני הולכת לחדר כושר באופן קבוע ואוכלת תזונה נכונה (מבוקרת בשומרי משקל), האם ההשמנה היא עניין שצריך לדאוג לגביו או שיש להתאזר בסבלנות עד להשפעת התרופה? שאלה נוספת-האם ההשמנה עם הזמן תרד? אודה לתשובתך. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות