בנוגע לתרופה ללחץ דם גבוה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

14/02/2012 | 12:31 | מאת: איימי

שלום אני נמצאת בטיפולי פוריות כבר כמה שנים ובאופן קבוע אני לוקחת דיאוטיאוזיד 25 מ"ג פעם ביום בבוקר וכדור אמלו 10 מ"ג פעם ביום אחרי שעה ובחודשים האחרונים התחלתי לקחת תוסף תזונה נירוואנה של ד"ר פישר המבוסס על רכיב המופק מקזאין חלבון החלב (MPH) בשילוב עם קומפלקס ויטמין B ומגנזיום הייתי רוצה לדעת אם זה יכול לפגוע בפוריות עצמה והאם אפשר להמשיך לקחת את השילוב הזה גם בהריון. תודה מראש

14/02/2012 | 21:48 | מאת: שני כרמי

איימי שלום. יש מעט תרופות שאפשר לדעת לגביהן שהן משפיעות, בוודאות, על הפוריות. לגבי דיזותיאזיד ואמלו בהריון- לא מומלצות. אלו הן לא תרופות הבחירה לטיפול ביתר לחץ דם בנשים הרות וניתנות רק במקרים שבהם התועלת הרפואית צפויה לעלות על הסיכונים האפשריים. את צריכה לדון עם רופא המשפחה שלך בנושא. לגבי נירוואנה- לא הייתי ממליצה בהריון, בגלל חוסר מידע אודות בטיחות התכשיר. קומפלקס ויטמין B ומגנזיום- אין בעיה בהריון. בהצלחה.

מנהל פורום תרופות ורוקחות