אנטיביוטיקה וצינון

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

14/02/2012 | 12:07 | מאת: ענת

הי, * האם ניתן לקחת זינאט 500 ? * מה עם קרבול? הבנתי משיטוט באינטרנט כי עדיף שלא, אבל - האם נכון? * מה ניתן לקחת לצינון? תודה,

14/02/2012 | 14:02 | מאת: שני כרמי

ענת שלום. מי המצונן? באיזה גיל ? מצב רפואי? מה הם התסמינים? למה זינט? האם נרשם ע"י רופא? צינון הוא מחלה וירלית ואין צורך לטפל עם אנטיביוטיקה, אלא אם נוצר זיהום חיידקי משני והאנטיביוטיקה הומלצה ע"י רופא. לגבי קרבול- מצוין. מסייע לרענון הנשימה במקרים של הצטננות. רק לא לטפטף ישר על העור (לטפטף על נייר טישו או במכשיר אדים חמים). לצינון- אפשר להקל ע"י שימוש בטיפות/תרסיסים לאף וכן בתרופות מייבשות לבליעה. יש להתאים את התכשיר לגיל המטופל ומצבו הרפואי. החלמה מהירה.

מנהל פורום תרופות ורוקחות