שימוש בתרופה על בסיס צמחי 'גלולס' אמבליקה רפואית |

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

15/03/2016 | 12:27 | מאת: מרדכי דר

כיום אני משתמש ב'ליטורבה' 40 MG פעם ביום , לשמירה על רמת כולסטרול LDL ברמות הנורמל בגלל אוטם שריר הלב שעברתי. אני בן 63, גובה 1,87, משקל 110 ק"ג. עוסק בפעילות ספורטיבית - הליכה כ-6 קמ' 3-4 פעמים בשבוע. מאז שהתחלתי להשתמש בתרופה הנ"ל רמות הסוכר בדם אצלי עלו. לפני כן השתמשתי בסימבסטיטין. האם קיימת תרומה מקבילה אחרת שתתאימם לי או שימוש בתרופה על בסיס צמחי מסוג 'גלולס' אמבליקה רפואית | Phyllanthus emblica שמשוווקת על ידי בית טבע 'בריאות'. אודה לתשובתכם המקצועית.

מרדכי שלום, כל התרופות מהמשפחה של ליטורבה וסימבסטטין עלולות לגרום לעלייה ברמות הסוכר בדם. מכיוון שאתה אחרי התקף לב, יש חשיבות גבוהה לטיפול התרופתי נגד כולסטרול, כדי למנוע התקף שני. תרופות הבחירה, שהוכחו כיעילות ביותר למטרה זו, הן ממשפחת הסטטינים. תוכל להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי האפשרות להוריד מינון של ליטורבה ובמקביל להוסיף תרופה נוספת (כמו אזטרול). על תחליף טבעי לא הייתי ממליצה כי תוספי התזונה לא הוכיחו יעילות דומה לסטטינים. ניתן גם להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי תרופות קו שני לכולסטרול כמו ליפנור. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות