רמות טסטוסטרון נמוכות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

05/03/2016 | 10:04 | מאת: רועי

שלום רב, אני גבר כבן 36, לאחר שחוויתי תסמינים לאחרונה של חוסר טסטוסטרון ביצעתי בדיקת דם ויצא לי בטסטוסטרון טוטאל 9 ננומול/ליטר בעוד הערכים צריכים לנוע בין 8.4-28 ננומול/ליטר שללא ספק מדובר בערך נמוך. אני חווה תסמינים הכוללים: חוסר ליבידו וחשק מיני, אין אונות, שק אשכים מכווץ ורפוי, עייפות, רמות שומן גבוהות וירידה במסת שריר. ראיתי שיש שתי אפשרויות של מתן טסטוסטרון: 1. זריקה לשריר. 2. מריחה של ג'ל על העור. אשמח לדעת מה ההבדל ביניהם, והאם יש תופעות לוואי לנטילה שלהם. כמו-כן האם באפשרות רופא משפחה לתת טיפול בטסטוסטרון או שרק אנדוקרינולוג יכול לתת טיפול כזה לבעלי חוסר? בתודה מראש.

רועי שלום, רופא משפחה יכול גם כן לרשום את התרופה, אם הוא מוצא לנכון. מבחינת הזריקה והג'ל מדובר באותו חומר פעיל אז פוטנציאל תופעות הלוואי של החומר הפעיל הוא זהה. ההבדל הוא בתופעות לוואי פוטנציאליות של צורת המתן. ייתכנו תופעות לוואי במקום ההזרקה או גירוי מקומי במקום המריחה של הג'ל. יש גם חשיבות רבה לשטיפת ידיים אחרי המריחה ולוודא שנשים וילדים לא יבואו במגע איתו. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות