ציליאק

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

23/02/2016 | 05:55 | מאת: שתיוי

יש לי ילד בן 15 שנה ואובחן על ידי רופא משפחה שיש לו ציליאק. הוא מוזמן לבדיקת גאסטרו. הבדיקה עדיין רחוקה והרופא ביקש לאכול רגיל עד לבדיקה ולא להימנע מנטילת לחם שכולל גלוטן. אבל אני מרחם על הילד. כי הוא רזה מדי ונראה עייף כל הזמן. שאלתי מה את מציעה לתת לו כתוסף מזון או ויטמינים וכו.

שלום, ניתן לתת מולטי-ויטמין המותאם לגילו או קומפלקס ויטמיני B. אם בבדיקות דם התגלה חוסר בויטמין B-12, ניתן לתת תוסף שלו בלכסניות מציצה מתחת ללשון. מומלץ גם לעשות בדיקות דם לבירור אנמיה. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות