קודם כל המון תודה על העזרה שאת נותנת לנו! - ברזל

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

08/02/2012 | 23:44 | מאת: מירי

שלום! אני בת 60, סובלת מאנמיה. צריכה לקחת 2-3 כדורי ברזל ביום. בעבר קיבלתי טבליות מסוגים שונים, אבל כולן לא מאפשרות לי לקחת יותר מטבליה ליום. כמו:פולקס 400, פרוגרד פוליק. רק "פריפול" שאני קונה באופן פרטי, מאפשרת לי לקחת 1-3 ביום, במנות ואפילו בפעם אחת. מה דעתך? אגב. בבוקר אני לוקחת "לנתון" ו"אלטרוקסין" על קיבה ריקה. לקחת גם פריפול בבוקר? או לפני הארוחה בצהריים? תודה רבה רבה רבה!

09/02/2012 | 12:09 | מאת: שני כרמי

מירי שלום. תודה לך. אני שמחה שאני יכולה לעזור. לצערי, סוגי הברזל שקופות החולים בוחרות לסבסד, הם הסוגים הפחות "עדינים" למע' העיכול. אצל רוב המטופלים, פריפול נסבל טוב יותר וגורם לפחות תופעות לוואי, אך אינו מסובסד. אם טוב לך עם פריפול- המשיכי איתו, אך עדיף לחלק את המנות ולא לקחת הכל בבת אחת, כדי לשפר את הספיגה. את נטילת הפריפול יש להרחיק מנטילת האלטרוקסין, כי הברזל מפריע לספיגת האלטרוקסין. קחי את הברזל אחרי ארוחת צהריים ואחרי ארוחת הערב. לבריאות.

09/02/2012 | 13:14 | מאת: מירי

מה שאני אוכלת בצהריים ובערב. אני צמחונית.

מנהל פורום תרופות ורוקחות