שאלה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

29/12/2015 | 21:30 | מאת: orit

שלום אני בת 60 ונוטלץ קלציצ"ן D3 500 מ"ג טבליות סידן 500מ"ג וויטמין D3 400יב"ל ללעיסה אני גם לוקחת די טאבס 400 IU השאלה שלי כמה כדורים מהקלציום צריך לקחת ביום בבית מרקחת אמרו לי 1 ביום ומהדי-טאבס 2 כדורים ביום ( יש בו 400 IU ) יוצא 1200 ויטמיו D ביום זה לא יותר מדי? אשמח אם תוכלי להסביר לי מה כדי לי לעשות?

אורית שלום, קלציצו לוקחים אחד ביום, אלא אם כן קיבלת הוראה אחרת מהרופא שלך. לגבי ויטמין D, אם יש חוסר לפי בדיקות דם, יש להתאים את המינון לרמת הויטמין בדם. אם אין חוסר, הקצובה היומית המומלצת לגילך על פי משרד הבריאות, היא 400 יחידות ליום. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות