כדור סרוקוול

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

21/12/2015 | 10:03 | מאת: לילך

שלום ליאת, אימי מאובחנה כחולת אלצהיימר כבר הרבה שנים. בשנה האחרונה החלו לה בעיות התנהגותיות קשות כמו חוסר התמצאות , הזיות שמיעה , מחשבות שווא ( מתוך הדו"ח של הרופאה הפסיכוגריאטרית). הרופאה נתנה לה סרוקוול - 12.5 מ"ג. אני יודעת שזו תרופה מהדור החדש שאינה מותוווית לחולי אלצהיימר ואינה מאושרת לשימוש בארה"ב ושאף עלולה לסכן אותם עד כדי מוות. מה גם שאמי סוכרתית והכדור עלול להעלות את רמת הסוכר בדם ואף לגרום לארועים מוחיים. קופת החולים לא אישרה לי את הכדור לרכישה דרך הקופה והסיבה " האבחנה אינה מתאימה להתוויה בסל", מה שאושש עוד יותר את חששותיי. הכדור שאמי נטלה לפני היה פרפרן 4 מ"ג, כדור מהדור הישין, שהרגיע אותה אך יחד עם זאת גרם לה להקשחת שרירים ברגליים עד כדי שכמעט לא יכלה ללכת. שאלתי היא האם אפשר לתת לה את הסרוקוול על אף שהוא בעייתי לחולי אלצהיימר, כי הבנתי שאין יותר מדי אפשרויות במקרה שלה מבחינה תרופתית , ויחד עם זאת היא חייבת כדור ע"מ להיות מאוזנת כי אחרת היא נעשית אגריסיבת עצבנית ולא נינוחה. תודה רבה על ייעוצך . אני ממש אובדת עצות וכל כך דואגת ורוצה לעזור לה

לילך שלום, התרופה אכן לא רשומה בארץ לטיפול במחלת האלצהיימר, אך למרות זאת רופאים המטפלים בחולי אלצהיימר מרבים לרשום אותה לתופעות הנלוות למחלה, כפי שתיארת (הזיות, חוסר שקט, אגרסיביות). מדובר במינון נמוך ביותר,כמקובל אצל קשישים, ולכן ניתן לנסות תוך כדי מעקב על משקל ורמות הסוכר בדם. מומלץ גם לספר לרופא המטפל על חששותייך ולראות אם הוא משנה את המלצתו. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות