זאלדיאר

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

17/11/2015 | 01:18 | מאת: יניב

שלום אני סובל מכאב בברך אחת, בשלבי בירור ובדיקות. הכאב יכול להופיע גם בזמן מנוחה מוחלטת והרבה פעמים מפריע לשינה בלילה. קיבלתי מרשם לתרופה זאלדיאר. רציתי לשאול בבקשה מה ההבדל בין זאלדיאר לטרמדקס (שניהם הוצעו לי) האם זאלדיאר פחות חזק מטרמדקס 100 מ"ג? מה יותר טוב מבחינת תופעות לוואי והשפעה על נהיגה? האם התרופות הנ"ל בטוחות לשימוש למי שלוקח באופן קבוע: לוסטרל אספירין במינון מניעתי נבידו (זריקה תלת חודשית) תודה רבה

יניב שלום, זלדיאר היא תרופה שמכילה טרמדול במינון 37.5 מ"ג, בשילוב עם פרצטאמול. טרמדקס 100 מכילה טרמדול במינון 100 מ"ג, אך מדובר בטבליה בשחרור מושהה וזה מינון שמשתחרר לאורך כ- 24 שעות, בעוד שזלדיאר ניטלת מס' פעמים ביום. בסך הכל, האפקט הוא דומה. לגבי אינטראקציות, באופן כללי, מומלץ להימנע מנטילת זלדיאר במקביל ללוסטרל. מדובר בשתי תרופות שפועלות על המערכת הסרוטונרגית ויש חשש לתופעה נדירה יחסית שנקראת סרוטונין סינדרום. אם השילוב בוא הכרחי על-פי הרופא המטפל, יש להקפיד על מינונים נמוכים ולנטר לסימפטומים של סרוטונין סינדרום (שינויים בהכרה, הזיות, עצבנות יתר,בלבול, הזעה, רעד, שינויי ל"ד, תגובות רפלקסים מוגזמות, ועוד). כאמור התופעה נדירה ביותר. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות