שיעול וצרידות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

21/09/2015 | 23:47 | מאת: חנה כהן

שמי חנה כהן אני בת שישים ותשע.לפני שבועיים החל אצלי שיעול קל עקב שינויי מזג האויר,בימי האבק השיעול התחזק והחלה צרידות. ביום שישי שעבר18.9.15 פניתי לרופא תורן וביום ראשון 20/9/15 פניתי לרופאה שלי. שינהם אמרו לי שהם לא שומעים מאום לא מהספנפונות ולא מהראות. הרופאה שלחה אותי לצילום ראות ומערות האף שיצאו תקינים. למרות שהכל תקין אני ממשיכה להשתעל במיוחד בלילה, להרגיש גירויים בגרון אך הוא לא כואב. הרבה ליחה וצרידות. מה אתם מציעים לי לקחת תרופתית קונבנציונלית או אלטרנטיבית או אולי רעיון של שילוב . השאלה מה??? תודה. חנה כהן

חנה שלום, אני מבינה שלא נרשם לך שום טיפול לסימפטומים שאת מציגה. ניתן להקל, אך לא לרפא את השיעול, ע"י תרופות ללא מרשם או תוספי תזונה (רפואה אלטרנטיבית). מבחינתי, שתי האופציות יכולות להקל. במצב של שיעול מאוד טורדני, ללא ליחה, ניתן לבקש מרשם לכדור מדכא שיעול על בסיס קודאין (נמכר רק במרשם רופא). ניתן לשקול את האופציה שמדובר בשיעול על רקע אלרגי ולתת תרופה נוגדת אלרגיה על בסיס אנטי-היסטמין. תכשירים טבעיים שניתן לנסות: טננבלוט, הרבליס, הוסטן אליקסיר, אלפנקרפט, פרוטק סירופ. תכשירים תרופתיים: טוסין DM, טוסופדרין. סימפוקל או תרודקס אם מדובר בשיעול יבש. מוקוליט או ראולין או ויטוסין אם מדובר בשיעול עם ליחה. יש לקרוא את העלון לצרכן לפני השימוש בתרופות. ליאת

מנהל פורום תרופות ורוקחות