קרבה לילדים עם שימוש בthyrogen

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות

26/01/2012 | 20:55 | מאת: רחל

שלום, היה לאבא שלי לפני שנים סרטן בבלוטת התריס והסירו את הבלוטה.כעת הוא צריך לעבור סדרת טיפולים ובדיקות בבית החולים שנקראות מיפוי יוד כל גופי והזרקת 2 אמפולות של 0.9 Thyrogen. רציתי לוודא שאין סכנה בשבוע הזה שהתינוקת שלי בת השנה ושלושה חודשים תהיה בקרבתו. שאין איזה חומר רדיואקטיבי מסוכן שיכול להוות סכנה לילדה. אמא דואגת

26/01/2012 | 23:22 | מאת: שני כרמי

רחל שלום. הטיפול שאביך עומד לעבור כולל צריכה של יוד רדיואקטיבי הפולט קרינה מייננת שהיא בעלת פוטנציאל מזיק. הקרינה נפלטת מגופו של המטופל בעיקר בימים הראשונים לאחר נטילת היוד אך יכולה להמשך, ברמות נמוכות יותר, גם למשך שבועות. סביר שתקבלו הנחיות מדויקות להתנהלות לאחר הטיפול מהמוסד הרפואי בו יתבצע התהליך. באופן כללי רצוי שתינוקות, ילדים ונשים הרות לא ייפגשו כלל עם המטופל למשך כשבועיים לאחר נטילת היוד הרדיואקטיבי. גם לאנשים אחרים לא רצוי לשהות במחיצת המטופל, למשך כשבוע לאחר הטיפול. גם דרי הבית שחיים עם המטופל צריכים לשמור על מרחק של כ-1-2 מטרים ממנו ויש צורך בהקפדה על כללי היגיינה בבית. כל האמצעים האלו הם אמצעי זהירות, למרות שלא קיימות הוכחות לכך שהקרינה הנפלטת מגוף המטופל, יכולה באמת לגרום לנזק לסובבים אותו. לסיכום- שימרו מרחק ואל תיקחו סיכונים מיותרים. רק בריאות.

27/01/2012 | 20:15 | מאת: רחל

שני שלום,תודה רבה על התגובה שלי.אני רוצה לחדד את השאלה שלי. אמא שלי היא המטפלת של בתי והיא כמובן רואה את אבא שלי יום יום.אני כמובן שלא מתכוונת לחשוף אותו ישירות לאבי אבל השאלה שלי היא האם בגלל שאמי תהיה באותו בית עם אבא שלי גורמת לה להיות בעייתית ואולי עדיף שגם היא לא תיחשף לקטנה שי לפחות לשבוע הראשון.רחל

מנהל פורום תרופות ורוקחות