לידה נוספת לאחר ניתוח קיסרי

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

29/11/2011 | 18:56 | מאת: אושרית

שלום רב אבקש לברר במידה וילדתי לפני שנתיים בניתוח קיסרי משום שהמצג היה עכוז האם הלידה הבאה תהיה בניתוח קיסרי ? או לידה רגילה וכמובן תלוי במצג העובר כעת אני בשבוע28 ! האם יש סכנות בלידה רגילה כעת לאחר ניתוח קיסרי ?

29/11/2011 | 20:29 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

קיימת אפשרות לניסיון לידה לאחר ניתוח קיסרי עם שיעור הצלחה של כ-70% אם ילדת לפני הניתוח הקודם שלך בלידה רגילה סיכוייך טובים יותר, אם לאו הסיכויים מעט נמוכים יותר. הסיכון בניסיון לידה הוא בקרע של הרחם במהלך נסיון הלידה שמתרחש בכחצי אחוז מהמקרים, קרע כזה במידה שמתרחש עלול לפגוע ביולדת בשל דימום רב פנימי לתוך חלל הבטן ועלול לסכן את העובר, אך כאמור הוא לא שכיח. אנא היוועצי ברופא המטפל שלך לגבי התאמתך לנסיון לידה מול ניתוח קיסרי יזום שני.

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים