הידבקויות בעקבות ניתוחים קיסריים ובטן

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

07/05/2014 | 12:02 | מאת: מור

שלום, עברתי לפני שנתיים ניתוח קיסרי שני (הראשון לפני 4 שנים) ולפני חודש ניתוח בקע טבורי פתוח עם רשת. מבחינת הכירורג קיבלתי "אישור" להיכנס להריון שכן עד שהרחם יוצא מהאגן, הטבור צפוי להחלים. כיום משאני מתכננת הריון נוסף, שגם אותו, אני מניחה שאצטרך לסיים בניתוח קיסרי, שאלתי היא האם לאחר כל הניתוחים שעברתי בבטן, מומלץ או נחוץ לעבור איזו בדיקה של ההידבקויות שיכולות היו להיווצר בבטן כדי למזער את הסיכון בקיסרי השלישי ומה הסיכונים שיכולים להיות במהלך ניתוח שלישי (בהפרש של 3 שנים לערך).

07/05/2014 | 12:20 | מאת: מור

בנוסף, רציתי לדעת האם לאור ההיסטוריה הניתוחית, כדאי לעשות את הניתוח השלישי עם רופא פרטי או שיש אי אלו המלצות מיוחדות.

08/05/2014 | 07:45 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

שלום רב, על מנת לענות לך עליך להכיר את המקרה טוב יותר. תוכלי לתאם עימי פגישה דרך שרפ הדסה התאום טלפוני 026778899 בהצלחה, פרופסור אוריאל אלחלל

07/05/2014 | 13:18 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

שלום רב, ניתוח לתיקון בקע טבורי אינו גורם ברוב המקרים להתדבקויות באיזור חתך הניתוח הקיסרי הקודם. בנוגע להתדבקויות שכבר נוצרו או לא עקב הניתוחים הקודמים הדבר יתברר רק בניתוח עצמו ואין צורך לבצע פרוצדורה מיוחדת לבחון זאת לפני הניתוח עצמו. מאחל לך הצלחה רבה, פרופסור אוריאל אלחלל 026778899 הדסה עין כרם

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים