שאלה לגבי הצלקת מהניתוח הקיסרי

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

19/03/2014 | 11:59 | מאת: מיכל

שלום רב, ילדתי לפני שלושה שבועות בניתוח קיסרי. זאת לידה שנייה. את בתי הבכורה ילדתי בלידת ואקום. בלידה הזאת הניתוח היה מתוכנן אך בוצע שבוע וחצי לפני התאריך שקבעו לי. הוא בוצע בשבוע 38 בעקבות צירים. הכל עבר בשלום. התינוקת בסדר ב"ה ואני התאוששתי מהר. רק דבר אחד לא הבנתי ולא אמרו לי על זה שום דבר לכן מעניין אותי לשאול כאן. למה יש לי בבטן שתי צלקות? אחת נמוכה בקו הביקיני והשנייה מעליה במרווח של מס' סנטימטרים ביניהם ושתיהן לרוחב. אני שואלת רק מסקרנות. אבל אשמח לקבל הסבר כלשהו או הצעה של הסבר. בתודה, מיכל

19/03/2014 | 13:11 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

שלום רב מיכל, הסיבה לרוב היא חתך נמוך מידי בניתוח הראשון, או התדבקויות קודמות בניתוח קודם או איזור דלקת בניתוח הקודם או חשש מפגיעה בשולית השתן בניתוח חרום כשהצלקת הניתוחית הקודמת נמוכה. איני יודע בדיוק מה היתה הסיבה במקרה שלך. בהצלחה רבה בהמשך, פרופסור אוריאל אלחלל

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים