שאלות לגבי קיסרי חירום

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

14/11/2013 | 22:17 | מאת: טראומת הקיסרי

שלום פרופסור. ילדתי לפני 7 חודשים ב39+6. הלידה התחילה כרגיל אבל אחרי שנתנו לי אפידורל התחילו האטות בדופק (הגיע ל40) ואחרי הרבה התלבטות בפתיחה של 7 לקחו אותי לקיסרי חירום. התינוק יצא בלי שום מצוקה שנראית לעין עם אפגר 9-10. הרופא טען שהיה חבל טבור קצר. עד היום מציק לי אם התינוק באמת היה במצוקה או שסתם נשלחתי לקיסרי והאם יש קשר לאפידורל שלקחתי? תודה רבה.

17/11/2013 | 06:17 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

שלום רב, חבל טבור קצר בהחלט יכול לגרום להאטות בדלפק העובר וסכנה לחייו ובריאותו ולהוות סיבה מוצדקת לניתוח קיסרי. מאחל לך ולתינוק בריאות ואשר, פרופסור אוריאל אלחלל 026778899 הדסה עין כרם

17/11/2013 | 08:29 | מאת: חווית הקיסרי

שלום פרופסור. האם יש קשר בין אפידורל להאטות בדופק של התינוק והאם יש קשר בין אפידורל לניתוח קיסרי?

17/11/2013 | 09:11 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

שלום רב, לעיתים לאחר אפידוראל יש ירידה חולפת בדפק העוברי שנובעת מירידה בלחץ הדם האימהי. לרוב מתגברים על כך בקלות יחסית. איני יודע כמובן מה התרחש בלידה שלך ואכן חבל טבור קצר יכול לגרום להאטות בזמן הלידה שגורמות לצורך בניתוח קיסרי. מזל טוב, פרופ אוריאל אלחלל הדסה עין כרם 026778899

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים