קיסרי או עכוז?

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

07/09/2013 | 12:03 | מאת: יואב

שלום, סליחה על האורך של השאלה, אבל רציתי להיות מדויק. אשתי, בת 36 והיא בהריון ראשון בשבוע 37. העובר נמצא במצג עכוז. שני מומחים שללו אפשרות של היפוך בשל כמות מים גבולית (80-100) וכן בשל העובדה שהישבן כבר "נטוע" עמוק באגן. אנחנו שוקלים אם ללדת בניתוח קיסרי או בלידת עכוז, משום שחווית הלידה חשובה מאד לאשתי. אני מבין שמשנת 2000 כל מצגי העכוז מועברים אוטומטית לקיסרי בשל מחקר גדול שהתפרסם באותה שנה. מצד שני, ב"ביקור חולים" המשיכו כל השנים לתמוך בלידות עכוז. הטענה שלהם היא שהמחקר היה שגוי מסיבות אלו ואחרות ושלמעשה לידת עכוז בתנאים מתאימים ועם צוות מיומן אינה מסוכנת יותר מאשר ניתוח קיסרי. עוד טענות ש"מסתובבות בשטח" הן שבניתוח קיסרי יש פחות סיכוי לתביעת רשלנות רפואית ולכן ניתוח קיסרי הוא השיטה ה0מועדפת על "המערכת". כמו כן, כיוון שכמעט אין יותר לידות עכוז - לרוב הרופאים בבתי החולים אין נסיון בלידות מסוג זה, מה שהופך את הלידה למסוכנת באמת. שאלותיי: 1. האם מעבר למחקר בשנת 2000 היו מחקרים נוספים שתומכים במסקנותיו? האם היו מחקרים מנוגדים? 2. האם נכון שקל יותר להגיש תביעה רפואית במקרה של לידת עכוז שהשתבשה לעומת מקרה של ניתוח קיסרי שהשתבש (אין לי שום עניין לתבוע, אני פשוט מנסה להבין אם יש אינטרס מערכתי להימנע מלידות עכוז)? 3. האם לדעתכם לידת עכוז בתמיכת צוות מיומן היא בטוחה כמו קיסרי? תודה מראש

08/09/2013 | 06:02 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

שלןם רב, כפי שהבנת הנושא שנוי במחלוקת, רוב המרכזים בארץ יבחרו בניתוח קיסרי במצג עכוז בנתון של אישה בלידה ראשונה ללא רקע של לידות לדניות בעבר בשל הסיכון המוגבר לעובר. יחד עם זאת אם אתם כבני זוג מוכנים לקחת סיכון זה ישנם מרכזים מועטים ביותר כגון המרכז בביקור חולים שבתנאים רפואיים מסויימים אשר איני בטוח כי אתם עומדים בהם יאפשרו לידת עכוז. הבחירה נתונה בידכם כמובן לאיזה מרכז לפנות. בהצלחה בלידה, פרופסור אוריאל אלחלל 026778899 הדסה עין כרם

08/09/2013 | 13:12 | מאת: יואב

תודה על התשובה, אבל עדיין נותרו לי שתי שאלות ללא מענה: 1. האם מעבר למחקר בשנת 2000 היו מחקרים נוספים שחיזקו אותו? 2. האם נכון שקל יותר להגיש תביעה רפואית במקרה של לידת עכוז שהשתבשה לעומת מקרה של ניתוח קיסרי שהשתבש? תודה שוב.

08/09/2013 | 14:03 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

שלום רב, לא התפרסם מחקר בסדר הגודל הזה ולכן זה המחקר הגדול והמקיף ביותר עד כה על כל מיגבלותיו, והשאלה לגבי תביעה רפואית אינה רלבנטית לנושא מאחר שהתשובה שנתתי לך היתה רפואית טהורה ועיניינית. בהצלחה, פרופסור אוריאל אלחלל הדסה עין כרם 026778899

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים