לידה רגילה לאחר קיסרי

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

06/05/2013 | 16:11 | מאת: רונית

שלום רציתי לשאול האם 3 לידות רגילות לאחר קיסרי אחד מגדילות את הסיכון בלידה הבאה (מבחינת הסיכון לקרע ברחם) או מקטינות אותו. ומה מומלץ לעשות לידה רגילה או קיסרי (הסיבה לקיסרי הראשון היא מצב עכוז)

06/05/2013 | 18:14 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

שלום רב, לרוב מצב זה מאפשר לידה רגילה לדנית בבטיחות גבוהה ואולם בכל לידה לאחר ניתוח קיסרי בעבר קיים סיכון מסויים נמוך של פחות ממחצית האחוז לקרע של הרחם על סיבוכיו. מספר לידות תקינות רב לאחר הניתוח הראשוני לא "מחליש" בהכרח את הצלקת הניתוחית ולא קשור בהכרח בעליה בסיכון. מאחל לך לידה קלה ובטוחה, פרופסור אוריאל אלחלל 026778899 הדסה עין כרם

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים