השרשה באיזור הצלקת של ניתוח קיסרי

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

11/06/2012 | 12:08 | מאת: דליה

עברתי שבוע שעבר גרידה בשבוע 8 לאחר מספר זריקות של מטטרוקסט שלא עזרו כי עדיין היה דופק לעובר, הוחלט לבצע גרידה כי יש חשד גבוה להשרשה באיזור הצלקת, עברתי בעבר שני ניתוחים קיסריים שהיו תקינים.יש לי שתי שאלות 1.כמה זמן צריך להמתין כדי לנסות שוב להיכנס להריון אחרי 4 זריקות מטטרוקסט? 2. האם יש בדיקה שכדאי לעבור לפני הפעם הבאה כדי שלא יווצר מצב דומה של השרשה באיזור הצלקת(אולי צילום רחם?).

13/06/2012 | 11:56 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

ממליץ להמתין כחצי שנה לפני ההריון הבא ובזמן זה לבצע היסטרוסקופיה אבחנתית לבירור חלל הרחם והצלקת. בברכה, פרופסור אוריאל אלחלל נשים ויולדות הדסה עין כרם 026778899

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים