מיקום שליה לאחר קיסרי

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

08/05/2012 | 18:46 | מאת: טל

שלום רב, אני בת 27 הריון שני לאחר ניתוח קיסרי , שאלתי היא כזאת, היום עברתי סקירת מערכות מוקדמת והכל יצא תקין תודה לאל . בסקירה הרופא ראה שהשליה שלי היא אחורית הפונה לכיוון צוואר הרחם, האם יש סיכוי לשליית פתח? או לידה מוקדמת? או פירוק שליה אני ממש מודאגת ואי לכך הוא ציין שיש להיות במעקב. תודה רבה

09/05/2012 | 07:13 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

שלום רב, בשליה אחורית הסיכון לשליה נעוצה נמוך ביותר. אם השליה מגיעה עד הצואר הפנימי של הרחם הדבר דורש מעקב ואולם ברוב המקרים השיליה נודדת כלפי מעלה מעבר לפה הפנימי עם התקדמות ההריון והסכנה לדמם פוחתת. בהצלחה, פרופסור אלחלל 026778899

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים