בדיקה וגינלית בלידה לאחר קיסרי

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

07/05/2012 | 17:18 | מאת: החוששת

שלום אני מעוניינת ללדת לידה רגילה אחרי קיסרי וקראתי איפשהו שנוהגים לבצע בדיקה פנימית לאחר הלידה כדי לבדוק מה מצב הצלקת ברחם, כדי לוודא שלא נוצר קרע בצלקת. רציתי לדעת האם זו פעולה שמבצעים תמיד לאחר כל לידה אחרי קיסרי או רק במקרים שיש חשד שאכן נוצר קרע. אשמח לקבל מידע רב ככל האפשר על הליך זה זה נשמע לי מאוד לא נחמד שלאחר שיצא התינוק תיכנס לתוך הגוף יד זרה. האם פעולה שכזו לא מגדילה את הסיכון לזיהום? תודה מראש החוששת

14/05/2012 | 13:55 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

שלום רב, הבדיקה היתה נהוגה בעבר אך ניזנחה. כעת מתבצעת הבדיקה בהרדמה רק אם יש חשש אמיתי לקרע של הרחם או לשארית שיליה שיליה נעוצה או דמם בלתי נשלט לאחר הלידה. בהצלחה, פרופסור אוריאל אלחלל

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים