לידה בניתוח קיסרי עקב שרירן גדול

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

23/04/2012 | 11:22 | מאת: רז

שלום רב, אני בת 29 בהריון ראשון, בשבוע 24. מזה כ- 3 שנים ידוע לי על שרירן סובסורוזי שאינו בולט אל חלל הרחם. אין לי שום כאבים ומגבלות עקב זאת. נכנסתי להריון בקלות וללא כל בעיה. כעת השרירן חוסם את פתח תעלת הלידה משמאל מה שאומר שאני מיועדת לניתוח קיסרי. שאלתי היא- כיצד ניתן לפתוח את ריחמי בזמן הניתוח אם השרירן חוסם את האיזור הרוחבי התחתון ומה זה אומר על קושי הניתוח? האם מצב זה מקשה על הניתוח ומסבכו? ועל לידות עתידיות, האם בהכרח יהיו קיסריות? אודה לך על התייחסותך ותשובתך.

26/04/2012 | 06:00 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

שלום רב יש מספר אפשרויות ניתוחיות אשר יבדקו בזמן הניתוח. האחת היא פתיחה מעל המיומן לרוחב או פתיחת הרחם בחתך אורכי. קשה להעריך את המצב לפני הניתוח רק על סמך הדמיה וברוב המקרים המנח יחליט לאחר הסתכלות איזה חתך לבצע. בכל מקרה אם החתך יהיה מעל החלק התחתון של הרחם בגוף הרחם ממש ככל הנראה ימליצו לך ללדת בקיסרי גם בעתיד. בהצלחה רבה בהריון פרופסור אוריאל אלחלל 026778899 הדסה עין כרם

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים