קיסרי עקב גודל העובר

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

13/09/2011 | 20:47 | מאת: קטי

שלום לך פרופ' נכבד. יש לי שאילה.לידה קודמת שלי הסתיימה בשבוע 40+5 במשקל עובר של 4780.אין לי סכרת ובוצע העמסת סוכר של 100 בשני ההריונות כנרה זו הגנטיקה שלנו.לידה קודמת היתה לידה רגילה כיוון שבית חולים לא רצה להכיר בהערכת משקל של הרופא שלי ולפי הערכה שלהם הוא היה אמור להית 3900.הלידה היתה מאוד טראומטית.20 שעות בחדר לידה קרעים וחתכים וכתוצאה מכך אפילו התקשתי לשבת במשך חודשיים. היום אני שבוע 34+5 הערכה היא סביבות 3000 קילו.אחוזון 84. מאז סקירה מאוחרת הוא לא ירד מאחוזון 80. רופא מטפלת נתנה לי הפניה לקיסרי בשל סיבות משקל וטראומה נפשית מלידה קודמת.שאלתי באיזה שבוע מבצעים את הניתוח אם סיבת הפניה היא גודל העובר? ומה עליי לעשות ולהגיד על מנת להקדים את הניתוח ואם בכלל יסכימו לעשות לי קיסרי?כי כבר שמעתי כמה רופאים שאמרו אם ילדת כזה משקל פעם אחד לא תהיה לך בעיה ללדת עוד פעם. המון תודה לך מראש.

14/09/2011 | 14:32 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

שלום רב, במידה שעברת לידה טראומטית אשר התבטאה בבעיה תפקודית לאחר הלידה של קושי רב בקיום יחסים, או אובדן שתן גזים או צואה ללא שליטה יש מקום לבצע ניתוח קיסרי בהריון הבא על מנת שלא להחמיר את המצב. השבוע המקובל ללידה כזו הוא 39 שבועות לערך. בהצלחה רבה, פרופ' אוריאל אלחלל

14/09/2011 | 18:30 | מאת: קטי

היום הייתי בטרום ניתוח ובאמת לא הסכימו לקבוע לפני שבוע 39.הוסבר לי שיש סכנה שתינוק יצטרך להיות מונשם.מה אני יעשה אם עד אז תתפתח לידה?אני מאוד מפחדת.אני מכירה המון נשים שעשו ניתוח בשבוע 37-38 ולא קרה להן ולתינוק שלהן כלום.האמת שיצאתי בהרגשה שמנסים לחסוך הוצאות על חשבון האישה.תודה על תשובתך הקודמת.

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים